PMB

Den Portabla Mini-Båten tar dig dit ingen annan båt når

Den portabla minibåten har utvecklats för fiskare och jägare och har blivit mycket uppskattad för sina enkla och smidiga egenskaper som gör den mycket lätt att använda. Båtens vikt och storlek gör den mycket lätt att Förvara, Transportera och Montera. Båten är gjord för mindre vatten som man sällan, eller inte kan ta en vanlig båt till.


Att transportera båten på ett biltak eller i en kombi är inga problem.

I en större kombi med delbart baksäte kan man t.ex. frakta 2st båtar på taket och en i bilen + 3 personer, och dess vikt gör det relativt lätt att själv lyfta upp den på takräcket.


Om det är en kortare sträcka till vattnet bär man den i handtagen, är det lite längre kan man bära den på ryggen. Väl framme vid vattnet tar det bara 3-4 minuter att montera den och det behövs inga (pump) verktyg eller lösa skruvar och muttrar. Båten kan monteras i vattnet eller på land.


Båtens trimaran skrov gör att den blir mycket stabil och säker att färdas i, och det går att stå och fiska i lugn sjö. Idén med båten är att ha ett flytetyg som är så litet som möjligt för en person, men ändå så pass stabil och säker att man känner sig trygg i den.


Från den centrerade sittplatsen är det väldigt lätt att komma i och ur båten utan att den tippar, och du har allt inom räckhåll där du sitter oavsett om du ska ta upp fisk eller ankaret. Fiskeväskan förvarar du lättåtkomligt under sittplatsen och diverse små prylar kan du ha liggande i lockets nedsänkningar bredvid dig.


Båten finns i två storlekar. Den lilla modellen kan man bära lite längre sträckor på ryggen om man vill, för att kunna ta sig till vatten som ligger lite längre bort.

Den stora modellen kan man också bära på ryggen om man vill, men är lättare att bära kortare sträckor i handtagen.


Säkerhet

I båtens pontoner är det lufttankar, så skulle båten bli vatten fylld så flyter den av sig själv. Skulle olyckan vara framme och man faller överbord så går det att hålla sig flytande med båten tills man tar sig in till land. Med lite övning kan man faktiskt ta sig upp i båten igen och ösa ur den.

—-Använd alltid flytväst—-

Konstruktion

Båten är tillverkad av handupplagd glasfiber armerad polyester som är förstärkt med aluminiumprofiler för att få så lätt och stark konstruktion som möjligt.

Utrustning

Båten består av en huvuddel ett lock två pontoner ett par åror ett ryggstöd och en bärrem.

Som standard har båtarna lufttankar i pontonerna, med möjlighet att montera i inspektionsluckor så att man kan förvara packning i pontonerna.

Mått och vikt och pris

 

Den lilla

13.500:-

Den stora

15.500:-

Mått packad:

145x64x42 cm

165x64x42cm

Mått monterad:

210x145x42 cm

238x165x42 cm

Vikt ca:

25 kg

30 kg

Rekommenderad max lastvikt:

95 kg

120 kg


Häng gärna med på sociala medier